3. - 4. junij 2015 - TRAFOON delavnica "Ajda med tradicijo in inovacijo"
Objavljeno 24. 04. 2015
napovedujemo

Organizatorji: UP Fakulteta za vede o zdravju, UL Biotehniška fakulteta, Izobraževalni center PIRAMIDA Maribor in Fagopyrum - slovensko društvo za promocijo ajde

V okviru projekta: TRAFOON

Kraj dogodka: Izobraževalni center PIRAMIDA Maribor, Park mladih 3, 2000 Maribor, Slovenija

Termin dogodka: 3. - 4. junij 2015

Odgovorna oseba: prof. dr. Peter Raspor, peter.raspor@fvz.upr.si

Kontaktna oseba:  Mateja Ambrožič mateja.ambrozic@bf.uni-lj.si

Ciljna skupina: zainteresirana strokovna in laična javnost

 

Dogodek je namenjen promociji ajde in njenih izdelkov, kakor tudi izmenjavi izkušenj, dobrih praks in pristopov, tako v tehnološkem kot tudi v prehranskem pogledu in je namenjen vsem, ki jih to področje zanima, tako strokovno kakor tudi ljubiteljsko. Delavnica pokriva celotno področje od zrnja do izdelka in se dotakne vseh prednosti in slabosti v živilsko prehransko oskrbovalni verigi ajde in njenih izdelkov z vsebinami, ki bodo predstavljene s 23-imi deli, s katerimi se lahko seznanite v programu delavnice.

 

​ Delavnica "Ajda med tradicijo in inovacijo" - Program

 Prijavnica - dogodek, Prijavnica  - praktična delavnica

 Workshop "Buckwheat Between traditionand innovation" - Programme
 

 

This project has received funding from the European Union's Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no. 613912

Monika Santorini, študentka dietetike
“Dodiplomski študij Zdravstvene nege na UP FVZ je zelo dinamičen in pester. Poleg predavanj, ki nam dajejo teoretično podlago, lahko novo pridobljeno znanje s pridom uporabljamo na kliničnih usposabljanjih in tudi kasneje pri svojem delu. Če te zanima delo z ljudmi in področje zdravstva, je to študij zate!” - Mirko Ilić, študent študijskega programa Zdravstvena nega UP FVZ
Monika Santorini, študentka dietetike
“Za študij dietetike sem se odločil, saj je to področje zelo perspektivno. V današnjih časih se soočamo z "epidemijo debelosti" in smo to kar jemo. Prav tako, je to edini študij v Sloveniji na področju prehranskega svetovanja, ker pa študij poteka na obali je to še samo dodaten plus. V času študija pridobiš ogromno teoretičnega znanja, ki ga lahko v času praktičnega usposabljanja podkrepiš s teorijo. Če te zanima zdrav način življenja in želiš svoje znanje deliti naprej potem je zagotovo študij Dietetike prava izbira zate.” - Žan Virtnik, študent študijskega programa Prehransko svetovanje - dietetika
Monika Santorini, študentka dietetike
“Na Fakulteto za vede o zdravju sem se vpisala, ker me je pritegnila študijska smer Prehransko svetovanje - dietetika. Ko sem razmišljala, da se vpišem v ta program, nisem vedela kakšne kompetence in znanja pridobimo po 3 letih študija, vendar sem po obisku informativnega dne ugotovila, da je to smer zame, saj tekom študija spoznaš vpliv hrane na človeško telo in zakaj je pomembno, da je naša hrana kakovostna. S študijskim programom Dietetike sem zadovoljna, študirati na obali pa ima tudi svoj čar.” - Nina Medved, študentka programa Prehransko svetovanje - dietetika

Študenti o nas

Prijava VIS

Prijava e-učilnica