Napovednik - izobraževanje

 

V letu 2017 vas vabimo na strokovna izobraževanja, namenjena širši strokovni javnosti, s področij novejših spoznanj znanstvene discipline zdravstvene nege, prehranskega svetovanja, dietetike in povezanih strok.

 

 

Več informacij o dogodkih v letu 2017 bo objavljenih v kratkem.

 

 

  • Breglutenska prehrana, UP FVZ Izola, 15. junij 2017

    Udeležencem izobraževanja bodo predstavljeni pomen in zakonitosti brezglutenske diete za bolnike s celiakijo ter posameznike, ki so preobčutljivi na gluten. Dotaknili se bomo bolnikov s kombinacijo sladkorne bolezni in celiakije, ter bolnikov, ki imajo bolezni ščitnice. Predstavljeno bo, kje vse je gluten lahko prisoten in katera živila so resnično varna za bolnike s celiakijo. Predstavljena bo pravilna izbira živil brez glutena in pomen branja in razumevanja deklaracij na živilih, pravilno shranjevanje živil, upoštevanje higienskega režima pri pripravi in uživanju brezglutenske prehrane.

     

    V delavnici bomo predstavljeno na predavanju postavili v prakso in spoznali, kako poteka prehransko svetovanje pri bolniku s celiakijo ter pripravili uravnotežene brezglutenske jedilnike za različne bolnike s celiakijo ter posebej spoznali, kje vse v jedilniku je lahko skrit gluten.

    Predava: Aja Kocuvan Mijatov, mag. dietet.

 

 

 

 

 

 

Prijava VIS

Prijava e-učilnica