Šolska prehrana – “Prazna vreča ne stoji pokonci”

Na prvi šolski dan je asistentka na Katedri za Prehransko svetovanje – dietetiko UP FVZ Tadeja Jakus sodelovala v radijski oddaji na prvem programu Radia Slovenija v oddaji Svetovalni servis, kjer so izpostavili pomen šolske prehrane. Spregovorila je o glavnih vodilih pri načrtovanju obrokov za šolarje in dijake. Kaj pripraviti za zajtrk in kako pomemben je? Kako pripraviti energijsko zadostne obroke ter kako je organizirana prehrana v šolah? V oddaji je poleg Tadeja Jakus sodelovala Alenka Pavlovec z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Vabljeni kposlušanju.

Ob tem bi radi spomnili na porjekt Študentske organizacije Slovenije, kjer so sodelovali tudi študenti Prehranskega svetovanja – dietetike UP FVZ. S porjektom “Jem zdravo – študiram s polno paro!”se želi spodbuditi študente k zdravemu načinu prehranjevanja in jih ozavestiti o velikem pomenu uravnotežene prehrane. V ta namen je na portalu Jem zdravo (http://www.jemzdravo.si/) objavljena e-publikacija za študente, kot pomoč pri načrtovanju zdravih obrokov.

Dostopnost