strokovno izobraževanje Varnost živil

VARNOST ŽIVIL

Predavala:

prof. dr. Peter Raspor,

prof. dr. Darja Barlič Maganja.

Varna hrana in prehrana je eden od pogojev normalnega razvoja in delovanja vsakega človeka. Omogoča fizično in umsko delo ter preprečuje nastanek bolezni, ki se prenašajo z živili. Dobre prakse so se pokazale kot zelo učinkovite na tem področju. Njihova nadgradnja se je uzakonila z EU direktivo 178/2002, ki od vsakega udeleženca v živilsko prehranski oskrbovalni verigi zahteva, da postavi in vzdržuje sistem varnih živil po sistemu HACCP. Osnove tega sistema so nujne za vsakega udeleženca v verigi in pomembne tudi za vsakega potrošnika, da zna z živili rokovati.

Trajanje:

5 pedagoških ur.

Potek: 
15.30 – 15.45 Registracija udeležencev

15.45 – 16.30 (45 min): Pomen sistemov varnosti za področje dela z živili

16.30 – 17.15 (45 min): Higiena in sistem HACCP

17.15 – 18.00 (45 min): Postavljanje kritičnih kontrolnih točk

18.00 – 18.15 ODMOR

18.15 – 19.45 (90 min): Povezava HACCP s tehnologijami proizvodnje in distribucije živil ter problemi pri postavljanju sistema

19.45 – Analiza seminarja, diskusija in zaključek

Prijava VIS

Prijava e-učilnica