Študenti Univerze na Primorskem dosegli odlično 2. mesto - ECOTROPHELIA Slovenija 2015
Objavljeno 9. 06. 2015
študentsko

Ljubljana, Portorož, 3. junij 2015 – GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na 15. Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij že 7. leto zapored razglasila zmagovalce tekmovanja ECOTROPHELIA Slovenija. Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo 6 ekip študentov,  ki so jih sestavljali  študenti iz treh slovenskih univerz: Univerze na Primorskem, Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru.

 

Študenti Univerze na Primorskem so na tekmovanju z razvojem izdelka »Power Bucky- ajdov piškot z zelenim čajem« dosegli odlično 2. mesto! Ekipo so sestavljali Ana Dobnik, Tjaša Trobec, Peter Jantol (vsi iz UP FVZ, Dietetika) in Petra Cvetek (UP FAMNIT, Aplikativna kineziologija) pod mentorstvom Tadeje Jakus.

 

Poskrbeli so za  izdelavo izdelka, ki bo pripomogel k ohranjanju našega zdravja, obenem pa s priloženimi semeni dreves prispeval k ohranjanju gozdov in narave. Izdelek ima visoko vsebnost polifenolov, prehranskih vlaknin, vsebuje le naravno prisotne sladkorje, je brez glutena in bogat vir magnezija ter železa.

 

Prvo in tretje mesto sta osvojili skupini z Univerze v Ljubljani. Zmagala je skupina z izdelkom »Promi- beljakovinski okrepčilni lonček«, ki bo Slovenijo predstavljala tudi na mednarodnem tekmovanju v Milanu. Tretje mesto, pa je dosegel izdelek »Perfect pasta pot«, ki je vseboval pirine testenine z instant zelenjavno-zeliščno juho. Tekmovali so še študentje z razvojem izdelkov: Nutribite- zamrznjene sadne kroglice (UL), Zelenko- zelenjavno/sadni smoothi (UL), Ekola- sadno/žitna rezina (UM).

 

Študenti Univerze na Primorskem, študija dietetike in aplikativne kineziologije so se tekmovanja udeležili prvič in v hudi konkurenci, brez pomoči živilskih podjetij v ozadju ter pod mentorstvom asistentke na študijskem programu dietetike Tadeje Jakus, dosegli odličen rezultat.  Vabljeni k ogledu fotogalerije.

 

Vsem iskreno čestitamo!

Več na: http://www.gzs.si/zbornica_kmetijskih_in_zivilskih_podjetij/Novice/ArticleId/48651/inovacija-studentov-odpira-pot-novi-kategoriji-zivil

Monika Santorini, študentka dietetike
“Dodiplomski študij Zdravstvene nege na UP FVZ je zelo dinamičen in pester. Poleg predavanj, ki nam dajejo teoretično podlago, lahko novo pridobljeno znanje s pridom uporabljamo na kliničnih usposabljanjih in tudi kasneje pri svojem delu. Če te zanima delo z ljudmi in področje zdravstva, je to študij zate!” - Mirko Ilić, študent študijskega programa Zdravstvena nega UP FVZ
Monika Santorini, študentka dietetike
“Za študij dietetike sem se odločil, saj je to področje zelo perspektivno. V današnjih časih se soočamo z "epidemijo debelosti" in smo to kar jemo. Prav tako, je to edini študij v Sloveniji na področju prehranskega svetovanja, ker pa študij poteka na obali je to še samo dodaten plus. V času študija pridobiš ogromno teoretičnega znanja, ki ga lahko v času praktičnega usposabljanja podkrepiš s teorijo. Če te zanima zdrav način življenja in želiš svoje znanje deliti naprej potem je zagotovo študij Dietetike prava izbira zate.” - Žan Virtnik, študent študijskega programa Prehransko svetovanje - dietetika
Monika Santorini, študentka dietetike
“Na Fakulteto za vede o zdravju sem se vpisala, ker me je pritegnila študijska smer Prehransko svetovanje - dietetika. Ko sem razmišljala, da se vpišem v ta program, nisem vedela kakšne kompetence in znanja pridobimo po 3 letih študija, vendar sem po obisku informativnega dne ugotovila, da je to smer zame, saj tekom študija spoznaš vpliv hrane na človeško telo in zakaj je pomembno, da je naša hrana kakovostna. S študijskim programom Dietetike sem zadovoljna, študirati na obali pa ima tudi svoj čar.” - Nina Medved, študentka programa Prehransko svetovanje - dietetika

Študenti o nas

Prijava VIS

Prijava e-učilnica